Отримання знань

дистанційна підтримка освіти школярів


Тут ви можете виконати завдання чи задати питання по змiсту цього уроку.

1 (1) 2011-01-16 19:04:05
Спостерігаючи 2 тижні за зростом я не помітив ніяких змін. Ріст близько 1м 55 см залишився на рівні, який і був. щоб Щодо ваги, то вона змінювалась. Від мої маси 49.5 кг були зміни плюс мінус 0.5 кг. Після щоденних фізичних навантажень моя маса зменшувалась.
1 (1) 2011-01-16 19:07:08
Збалансоване харчування – це харчування у якому забезпечуються оптимальні співвідношення харчових та БАР, які проявляють в організмі корисну біологічну дію.

Здорова людина повинна ретельно дотримання принципів правильного харчування: - споживати їжу у відповідній к-ті, в певний час, раціонально розподілити за масою, об’ємом, енергомісткістю, хімічним складом та набором продуктів протягом дня залежно від віку і статі, характеру роботи, рухової активності, кліматичних умов тощо.

Інтервал між прийманням їжі повинне становити 4-5 год., що сприяє рівномірному навантаженню на травну систему. Якщо людина харчується з великим інтервалом (1-10 год.), то вона на один раз з’їдає значну кількість їжі, цим самим вона переобтяжує травну систему.
1 (1) 2011-01-17 19:52:57
За 2 тижні мій зріст не змінився.Дуже малий час.Вага змінювалась в межах 0,5кг.

1 (1) 2011-01-17 20:03:53
Збалансоване харчування – це харчування у якому забезпечуються оптимальні співвідношення харчових та БАР, які проявляють в організмі корисну біологічну дію.
Щоб дотримуватись збалансованого харчування потрібно приймати їжу 3 рази в день з інтервалами 4-5 годин(давати організму відпочити) Впотребляти потрібну кількість білків,жирів і вуглеводів,НЕ переїдати тощо.
3 (3) 2011-01-17 21:20:57
Раціони харчування мають складатися з різноманітних продуктів переважно рослинного, а не тваринного походження.
Споживайте хліб, зернові продукти, макаронні вироби, рис або картоплю кілька разів на день.
Вживайте не менше 400 г на добу різноманітних овочів та фруктів, бажано свіжих та вирощених в місцевих умовах екологічно чистих зон.
Підтримуйте масу тіла в рекомендованих межах за допомогою нормокалорійної дієти і щоденних помірних фізичних навантажень. Індекс маси тіла – відношення ваги людини (в кілограмах) до квадрату зросту (в метрах)
Контролюйте вживання жирів, питома вага яких не повинна перевищувати 30% добової калорійності; заміняйте більшість насичених жирів ненасиченими рослинними оліями або м’якими маргаринами.
Заміняйте жирне м’ясо та м’ясопродукти квасолею, бобами, рибою, птицею.
Вживайте молоко і молочні продукти (кефір, кисле молоко, йогурт, сир) з низьким вмістом жиру і солі.
Вибирайте продукти з низьким вмістом цукру, обмежуйте вживання рафінованого цукру, солодких напоїв, солодощів.
Віддавайте перевагу продуктам з низьким вмістом солі, загальна кількість якої не повинна перевищувати однієї чайної ложки на добу, включаючи сіль, яка міститься в готових продуктах.
Обмежуйте вживання алкоголю до еквіваленту 20 мл чистого етанолу на добу.
Приготування їжі на пару, її варка, тушкування, випікання або обробка в мікрохвильовій печі
1 (1) 2011-01-17 21:44:51
Харчування забезпечує організм енергією, необхідною для процесів життєдіяльності. Відновлення клітин і тканин в організмі відбуваєтьсяза рахунок надходження з їжею пластичних речовин - білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральнихречовин. Крім того, їжа джерело утворення ферментів, гормонів та інших регуляторів обміну речовин в організмі.Правильне харчування, з урахуванням умов життя, праці, побуту забезпечує сталість внутрішнього середовища організму людини, діяльність різних органів і систем, гармонійний розвиток, високу працездатність.
1 (1) 2011-01-17 21:45:47
“Ratio” - в перекладі з грецької означає розум, наука, а також розрахунок. Таким чином, раціональне харчування - це розумне, точно розраховане забезпечення людини їжею. Воно передбачає:


• відповідність харчування фізіологічним потребам та енерговитратам організму;
• дотримання кількісної та якісної збалансованості за основними харчовими та біологічно активними речовинами в добовому раціоні;
• дотримання правильного режиму харчування.
3 (3) 2011-01-17 23:16:05
За 2 тижні мій зріст не змінився.Вага змінювалась в межах 1 кг.
3 (3) 2011-01-18 19:55:12
За 2 тижні ріст не змінився. Вага коливалась в межах 150-450 г.
3 (3) 2011-01-18 19:58:41
-Вживання достатньої кількості поживних речовин:
1)білків;
2)жирів;
3)вуглеводів;
-при цьому вживати 2000-2600 калорій на добу;
-зменьшити к-сть шкідливих речовин(барвників, емульгаторів і т.д.);
-вживати вітаміни(можливо у вигляді фруктів та овочів);
-намагатись зменьшити к-сть "важкої їжі"(білкової).
3 (3) 2011-01-18 20:11:38
Манну кашу необхідно пережовувати як мінімум 32 рази для того щоб вона краще переварювалась і швидше відбівався процес травлення.
2 (2) 2011-01-19 18:16:36
За 2 тижні мій зріст суттєво не змінився і вага також.
2 (2) 2011-01-19 18:41:10
-Споживати тільки корисну Їжу.
-Не переЇдати, але Їсти не зовсім мало.
-Для підтримання своєї життєдіяльності людина повинна вживати їжу. Харчові продукти (хліб, м’ясо, риба, овочі, молоко тощо) містять всі необхідні для життя речовини: воду, мінеральні солі та органічні сполуки – білки, жири, вуглеводи та вітаміни, як рослинного, так і тваринного походження.
-Раціональним вважається таке харчування, яке забезпечує організму нормальну життєздатність, високий рівень працездатності, опір несприятливим факторам навколишнього середовища, максимальну довготривалість активного життя.
-Збалансоване харчування передбачає оптимальне співвідношення у раціоні всіх харчових речовин, у тому числі біологічно цінних, незамінних.
Повноцінність харчування визначається енергетичною цінністю і наявністю в раціоні необхідних харчових речовин для нормальної життєдіяльності.
3 (3) 2011-01-20 21:13:16
Дима Кабалюк 9-Б
Збалансоване харчування – це харчування у якому забезпечуються оптимальні співвідношення харчових та БАР, які проявляють в організмі корисну біологічну дію.Підтримуйте масу тіла в рекомендованих межах за допомогою нормокалорійної дієти і щоденних помірних фізичних навантажень. Індекс маси тіла – відношення ваги людини (в кілограмах) до квадрату зросту (в метрах)Відновлення клітин і тканин в організмі відбуваєтьсяза рахунок надходження з їжею пластичних речовин - білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральнихречовин.Інтервал між прийманням їжі повинне становити 4-5 год., що сприяє рівномірному навантаженню на травну систему. Якщо людина харчується з великим інтервалом (1-10 год.), то вона на один раз з’їдає значну кількість їжі, цим самим вона переобтяжує травну систему.
3 (3) 2011-01-20 21:50:59



ДіЄта для діабетиків:
Дієта має вирішальне значення для осіб, які страждають на діабет. Існують різні концепції про те, що це найкраща дієта, але нижче основного положення деяких загальних принципів. Дієти пацієнтів з діабетом 1 типу повинна мати приблизно 35 калорій на кілограм ваги тіла на добу (або 16 калорій на кілограм ваги тіла на добу).

Пацієнти з діабетом типу 2, як правило, покладені на 1500-1800 калорій на день дієти, щоб скинути зайву вагу і підтримку ідеальної маси тіла. Проте це буде залежати від віку, статі, рівня активності, ваги та кузова. Подробнее ожирінням особи може знадобитися більше калорій, на початковому етапі до їх ваги зменшує. Щоб зберегти велике тіло вимагає більше калорій і 1600 калорій дієти може призвести до занадто швидкого зниження ваги.

Чоловіків побудували більше м'язової маси в цілому і, отже, може знадобитися більше калорій. М'язи спалюють більше калорій на годину, ніж жир. (Таким чином, і одна з причин, регулярне здійснення і нарощувати м'язи!) Крім того, люди, чия діяльність низькому рівні буде мати більш низьку калорійність щоденних потреб.

В ідеалі, вуглеводи повинні становити приблизно 50 відсотків від денної норми калорій (до прийнятих діапазоні 40-60 відсотків). Нижня вуглеводів пов'язано з більш низьким рівнем цукру в крові. Однак, вигоди від цього можуть бути зведені нанівець жиру вище прийнятих для компенсації нижній вуглеводів. Це може бути вирішена шляхом споживання мононенасичені і поліненасичені жири замість насичених жирів.

Більшість людей з діабетом знайти корисну для планування дієти з дієтологом або дієтолога. Вони можуть вирішити, яку дієту краще для них, і скільки калорій вони вимагають. Це важливо для діабетиків, щоб зрозуміти принципи підрахунку вуглеводів і як допомогти контролювати рівень цукру в крові за допомогою правильного харчування.

ЗБАЛАНСОВАНЕ ХАРЧУВАННЯ:
Харчування у якому забезпечуються оптимальні співвідношення харчових та бар, які проявляють в організмі корисну біологічну дію-це збалансоване харчування.Головне мати постійну масу тіла в рекомендованих межах за допомогою нормокалорійної дієти і щоденних помірних фізичних
навантажень. Індекс маси тіла – відношення ваги людини (в кілограмах) до квадрату зросту (в метрах)Відновлення клітин і тканин в організмі відбуваєтьсяза рахунок надходження з їжею пластичних речовин - білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральнихречовин.Інтервал між прийманням їжі повинне становити 4-5 год., що сприяє рівномірному навантаженню на травну систему. Якщо людина харчується з великим інтервалом (1-10 год.), то вона на один раз з’їдає значну кількість їжі, цим самим вона переобтяжує травну систему.


Манну кашу 22 рази пережовують для того щоб отримати самий простий і дієвий спосіб отримати максимум користі від їжі? А зарядитися бадьорістю? Тоді ретельно пережовуй кожен шматочок! І, чим краще ти будеш пережовувати їжу, тим швидше ти відчуєш ситість, і краще засвояться всі поживні речовини.

Їжа перетравлюється так:
Травлення — процес обміну речовин, хімічна і механічна обробка певних речовин з метою засвоєння їх організмом. У більшості тварин, травлення відбувається в кілька етапів, і починається після потрапляння продукту до рота, в якому їжа подрібнюється та попередньо обробляється слиною, яка містить травні ферменти (що розчиняють, наприклад, крохмаль), після чого травлення продовжується в шлунку. Потім їжа потрапляє до кишечника, де травлення продовжується, і продукти травлення активно всмоктуються. Закінчується процес травлення евакуацією шлаків. В іншіх організмах, як-от у бактеріїй, травлення відбувається поза межами організму. Бактерії спільно виділяють зовні травні ферменти, а після розчинення їжі, всмоктують продукти її розпаду.


Виділення шлункового соку:
Виділення шлункового соку визначається у першій, складній рефлекторній фазі секреції видом, запахом і смаком їжі; у другій, нейро-гуморальній фазі — хімічними і механічними подразненнями слизистої оболонки шлунку. За добу у людини відділяється до 2 л шлункового соку. Кількість, склад і властивості шлункового соку змінюються залежно від характеру їжі, а також при захворюваннях шлунку, кишечника, печінки.Власне процес виділення шлункового соку активізується, коли у шлунку виявляються пептиди і до крові починає надходити гормон гастрин, який спонукає шлункові залози виділяти шлунковий сік.


2 (2) 2011-01-21 15:50:29
Ерік Коцюба 9-Б
Збалансоване харчування – це харчування у якому забезпечуються оптимальні співвідношення харчових та БАР, які проявляють в організмі корисну біологічну дію.Раціони харчування мають складатися з різноманітних продуктів переважно рослинного, а не тваринного походження.Споживайте хліб, зернові продукти, макаронні вироби, рис або картоплю кілька разів на день.Вживайте не менше 400 г на добу різноманітних овочів та фруктів, бажано свіжих та вирощених в місцевих умовах екологічно чистих зон.Підтримуйте масу тіла в рекомендованих межах за допомогою нормокалорійної дієти і щоденних помірних фізичних навантажень. Підтримуйте масу тіла в рекомендованих межах за допомогою нормокалорійної дієти і щоденних помірних фізичних навантажень. Індекс маси тіла – відношення ваги людини (в кілограмах) до квадрату зросту (в метрах).Відновлення клітин і тканин в організмі відбуваєтьсяза рахунок надходження з їжею пластичних речовин - білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральнихречовин.Інтервал між прийманням їжі повинне становити 4-5 год., що сприяє рівномірному навантаженню на травну систему.Інтервал між прийманням їжі повинне становити 4-5 год., що сприяє рівномірному навантаженню на травну систему. Якщо людина харчується з великим інтервалом (1-10 год.), то вона на один раз з’їдає значну кількість їжі, цим самим вона переобтяжує травну систему.

Повернутися до уроку

Повернутися до перелiку уроків курсу

В системі: гості - (); користувачі - (0)